Witamy serdecznie na stronie Sali Bankietowej BELWEDERE

Sala Bankietowa Belwedere to miejsce gdzie znajdziecie Państwo wszystko czego potrzebujecie do zorganizowania niezwykłego spotkania rodzinnego czy biznesowego. Zapraszamy do zapoznania się z naszą ofertą, jak i do odwiedzenia strony internetowej oraz zobaczenia Hellady na żywo w dogodnym dla Państwa terminie

Serdecznie zapraszamy do współpracy. Jesteśmy do Państwa dyspozycji.

Nasz Szef Kuchni Poleca dla Państwa:

MENU WESELNE:

  • I ZUPA 
  • II DANIE 
  • III DANIE GORĄCE (SERWOWANE LUB WYDAWANE NA SALI)
  • IV DANIE DO PÓŁNOCY 
  • V DANIE NA KONIEC 
  • 9 RODZAI PRZYSTAWEK ZIMNYCH 
  • 3 RODZAJE SAŁATEK 
  • NAPOJE GORĄCE (KAWA, HERBATA) – BEZ OGRANICZEŃ
  • NAPOJE ZIMNE – BEZ OGRANICZEŃ 
  • CHLEB Z SOLĄ NA PRZYWITANIE GOŚCI 
  • OWOCE

Zupy do wyboru: 

  • TRADYCYJNE FLACZKI WOŁOWE
  • ZUPA BOROWIKOWA Z ŁEZKĄ KWAŚNEJ ŚMIETANY 
  • ZUPA CEBULOWA FRANCUSKA NA BIAŁYM WINIE Z GRZANKĄ
  • ZUPA TOSKAŃSKA POMIDOROWA 
  • ROSÓŁ Z DOMOWYM MAKARONEM 
  • BARSZCZ CZERWONY Z PASZTECIKIEM LUB KOŁDUNAMI 
  • KREM BROKUŁOWY 
  • KREM BOROWIKOWY 
  • KREM Z BIAŁYCH WARZYW Z SEREM LAZYR I ŚWIEŻĄ NATKĄ PIETRUSZKI
  • ŻUR STAROPOLSKI Z SUSZONYMI GRZYBAMI I BIAŁĄ KIEŁBASĄ
  • ZUPA GULASZOWA 

Dania rybne:

  • SANDACZ Z PATELNI Z PLASTREM CYTRYNY 
  • GRILLOWANY ŁOSOŚ NA PLASTRZE CUKINII MARYNOWANEJ W PIEPRZU CYTRYNOWYM
  • ROLADKA Z DORSZA Z SALSĄ WARZYWNĄ 

Dania z drobiu:

  • KACZKA PIECZONA W ŚWIEŻYCH ZIOŁACH, SOSEM MALINOWO-ŻURAWINOWYM 
  • GRILLOWANA PIERŚ KURCZAKA FASZEROWANA POMIDORAMI I SEREM MOZZARELLA
  • ROLADKI Z KURCZAKA Z SUSZONYMI POMIDORAMI I SZYNKĄ PARMEŃSKĄ W SOSIE MUSZTARDOWO MIODOWYM 
  • FILETY KURCZAKA PANIEROWANE W SEZAMIE 
  • ROLADA Z KURCZAKA ZE SZPINAKIEM WĘDZONYM BOCZKIEM I KOLOROWĄ PAPRYKĄ
  • PIECZONY FILET Z INDYKA W SOSIE Z MANGO I PAPRYCZEK JALAPENO 

Dania mięsne:

  • POLĘDWICZKI WIEPRZOWE GRILLOWANE PODANE W SOSIE Z LEŚNYCH GRZYBÓW
  • POLĘDWICZKA WIEPRZOWA SOU VIDE W SOSIE MYŚLIWSKIM 
  • SCHAB Z KOŚCIĄ PODANY ZE SMAŻONYMI GRZYBAMI 
  • TRADYCUJNY KOTLET SCHABOWY 
  • GRILLOWANY SCHAB MARYNOWANY W CZOSNKU I ŚWIEŻYM TYMIANKU 
  • PIECZONY W CAŁOŚCI SCHAB ZE SKÓRĄ MARYNOWANY W ŚWIEŻYM ROZMARYNIE PODANY W SOSIE PIECZENIOWYM
  • GRILLOWANA KARKÓWKA MARYNOWANA W MUSZTARDZIE I PSZENICZNYM PIWIE
  • PIECZONY KARCZEK WIEPRZOWY MARYNOWANY W ŚWIEŻYCH ZIOŁACH PODANY W SOSIE GRZYBOWYM 
  • PIECZONA SZYNKA PODANA W SOSIE PIEPRZOWYM 
  • TRAYDYCYJNY ZRAZ Z KARKÓWKI WIEPRZOWEJ PODANY W SOSIE WŁASNYM 

Przekąski gorące:

  • STROGONOFF WOŁOWY 
  • POTRAWKA ZE SCHABU PO CYGAŃSKU 
  • CURRY Z INDYKA Z MLEKIEM KOKOSOWYM I TRAWĄ CYTRYNOWĄ 
  • CURRY Z KURCZAKA Z DYNIĄ I BROKUŁAMI I PARMEZANEM 
  • POTRAWKA Z KURCZAKA Z WARZYWAMI 
  • POLĘDWICZKI WIEPRZOWE PODANE W SOSIE PIEPRZOWYM LUB KURKOWYM 

Dodatki do dań gorących: 

  • ZIEMNIAKI GOTOWANE 
  • ZIEMNIAKI FRACUSKIE DUSZONE W MAŚLANEJ EMULSJI 
  • ZIEMNIAKI GRILLOWANE PIECZONE W ROZMARYNOWEJ OLIWIE 
  • ZIEMNIAKI OPIEKANE W PAPRYKOWEJ OLIWIE 
  • PUREE ZIEMNIACZANE 
  • ZIEMNIAKI GRATIN Z BRYNDZĄ I ŚWIEŻYM MAJERANKIEM 
  • KASZA GRYCZANA Z MAŁSEM I TYMIANKIEM 
  • LEKKIE KLUSKI FRANCUSKIE ZE SZPINAKIEM 
  • TRADYCYJNE KLUSKI ŚLĄSKIE 
  • ZIOŁOWE KOPYTKA 
  • RYŻ Z AROMATEM LIMONKI I KOKOSA 
  • BUKIET WARZYW Z WODY 
  • FASOLKA SZPARAGOWA Z MASŁEM I SEZAMEM 
  • MINI MARCHEWKI PIECZONE 
  • BURACZKI ZASMAŻANE 
  • KAPUSTA ZASMAŻANA Z KOPERKIEM 
  • CZERWONA KAPUSTA Z SZUSZONYMI OWOCAMI I CZERWONYM WINEM 
  • SURÓWKI (MARCHEWKI, PORA, KAPUSTY BIAŁEJ, CZERWONEJ, OGÓRKA ZIELONEGO, OGÓRKA KONSERWOWEGO I KOLOWOEJ PAPRYKI)

Rybne: 

  • MARYNOWANE MATIASY W OLEJU Z CEBULĄ Z SZUSZONYMI POMIDORAMI 
  • WYBÓR SZLACHETNYCH RYB WĘDZONYCH 
  • ROLADKI Z ŁOSOSIA WĘDZONEGO 
  • ROLADKA Z ŁOSOSIA Z MASCARPONE I KAPARAMI 
  • TATAR ZE ŚLEDZIA NA GRZANCE 
  • TATAR Z ŁOSOSIA 
  • PŁATKI ŁOSOSIA MARYNOWANE W BIAŁYM WINIE I SOKU Z LIMONKI 
  • ŁOSOŚ Z WŁOSKĄ KAPUSTĄ 
  • ROLADA Z SANDACZA Z SZYJKAMI RAKOWYMI 
  • FILET Z PSTRĄGA W GALARECIE 
  • DORSZ W GALARECIE CYTRYNOWEJ 

Drób:

  • ROLADA Z KURCZAKA Z PISTACJAMI 
  • KACZKA FASZEROWANA BAKALIAMI I SUSZONYMI OWOCAMI 
  • KURCZAK Z OWOWCAMI POD DELIKATNĄ GALARETKĄ POMARAŃCZOWĄ
  • CARPACCIO Z PIERSI Z KACZEJ Z BORÓWKAMI PODANYM NA RUKOLI 
  • PASZTET Z GĘSICH WĄTRÓBEK Z GALARETKĄ WIŚNIOWĄ I MARYNOWANYMI BOROWIKAMI
  • INDYCZKA Z OWOCAMI W MALADZE 
  • TYMBALIK Z KURCZAKA 

Mięsne: 

  • KOMPOZYCJA SOCZYSTYCH PIECZONYCH I WĘDZONYCH MIĘS (KARKÓWKA, BOCZEKM SCHAB Z MORELĄ I ŚLIWKĄ, PASZTET)
  • SCHAB FASZEROWANY MUSEM CHRZANOWYM 
  • ROLADKA WIEPRZOWA Z POMIDORAMI SZUSZONYMI 
  • ROLADA Z ROSBEFU Z KREMEM CZOSNKOWYM
  • TATAR WOŁOWY Z MARYNOWANYMI GRZYBAMI 
  • ROSBEF PIECZONY NA RÓŻOWO Z MUSEM CHRZANOWYM I RUKOLĄ
  • DELIKATNY SCHAB PODANY NA MUSIE GRZYBOWYM
  • WĘDZONE POLĘDWICZKI WIEPRZOWE PODANE NA PESTO POMIDOROWYM 
  • NÓŻKI WIEPRZOWE DOPRAWIONE ŚWIEŻYM CZOSNKIEM I PIETRUSZKĄ 
  • PASZTET Z KRÓLIKA Z KOPREM WŁOSKIM 

Sałatki: 

  • GRECKA Z SEREM FETA I POMIDORAMI CHERRY 
  • CAPRESSE Z MOZZARELLI ZE ŚWIEŻYMI POMIDORAMI I BAZYLIĄ SKROPIONA OLIWĄ Z OLIWEK 
  • SZPINAKOWA Z GRILLOWANYM BOCZKIEM I DRESINGKIEM MALINOWYM I GRANATEM 
  • Z SELERA NACIOWEGO I CZERWONĄ FASOLĄ 
  • SAŁATKA BANKIETOWA 
  • SAŁATKA AZJATYCKA Z WOŁOWINĄ, KOLĘDRĄ W SOSIE THERIAKI 
  • SAŁATKA CEZAR 
  • SAŁATKA Z GRILLOWANĄ POLĘDWICZKĄ I KARMELIZOWANĄ SZYNKĄ Z DODATKIEM ŚWIEŻEJ PAPRYKI 
  • DESKI SERÓW Z OWOCAMI I ORZECHAMI 
  • TRADYCYJNA JARZYNOWA 

Deska szlachcica (deska rozmaitości serwowana przez szefa kuchni na sali):

  • PIECZONE UDŹCE WIEPRZOWE 
  • ŻEBERKA PIECZONE
  • PIECZONE KOMPOZYCJE MIĘS(KARKÓWKA, SCHAB, SZYNKA MYSZKA)
  • KACZKI W CAŁOŚCI 
  • KARK WOŁOWY 
  • GOLONKA BEZ KOŚCI 
  • ZRAZY WOŁOWE 
  • SOSY (MYŚLIWSKI I Z ZIELOENGO PIEPRZU)
  • PSTRĄGI PIECZONE W CAŁOŚCI 
  • KAPUSTA ZASMAŻANA 
  • MIX PIEROGÓW
  • ZIEMNIAKI OPIEKANE 
  • KASZA GRYCZANA 
  • 2XSURÓWKA
  • 2XDODATKI

10 ZŁ ZA OSOBĘ

Dodatki do stołu wiejskiego:

  • FASZEROWANE PROSIE – 1200ZŁ
  • PIECZONY INDYK – 400ZŁ
  • FASZEROWANA KACZKA – 200ZŁ
  • GĘŚ CAŁA – 400ZŁ
  • JAGNIĘ-1500ZŁ

Stół myśliwski: 

  • SZYNKA Z DZIKA 
  • SCHAB Z DZIKA
  • KIEŁBASY Z SARNY I DZIKA
  • PASZTET Z ZAJĄCA
  • COMBER Z SARNY
  • DZIKA KACZKA FASZEROWANA W CAŁOŚCI 
  • GRZYBY MARYNOWANE 
  • OGÓRKI KISZONE
  • CHRZAN 
  • ŻURAWINA 
  • CHLEBY WIEJSKIE 

15 ZŁ ZA OSOBĘ

Stół rybny:

  • RYBY PIECZONE W CAŁOŚCI 
  • KREWETKI 
  • RAKI
  • RYBY WĘDZONE
  • SAŁATKI RYBNE 

15 ZŁ ZA OSOBĘ

Prawdopodobnie najlepsze wesela na świecie

Niech żyje bal!

Adres:

05-270 Marki, ul. Okólna 42 A 

Skontaktuj się z nami!

+48 22 781 22 19

+48 608 367 235 

  • O nas
  • Galeria
  • Kontakt
  • Aktualności
  • Blog
  • Promocje
  • Wesela
  • Komunie
  • Chrzty
  • Konsolacje
  • Studniówki
  • Urodziny
  • Szkolenia
  • Catering
  • Bale
  • Wigilie firmowe
  • Bale gimnazjalne
  • Imieniny